En bæredygtig virksomhed

Bygge- og ejendomssektoren tegner sig for 21 % af Sveriges samlede udledning af drivhusgasser. Det er en signifikant del af samfundets samlede miljøpåvirkning. Hvert år udgiver Boverket en rapport vedrørende sektorens samlede miljøpåvirkning, og trenden synes ikke at gå i den rigtige retning. 

Derfor har vi hos Croisette truffet en beslutning om at blive Sveriges første klimaneutrale virksomhed i ejendomssektoren, der overkompenserer for sine udledninger af drivhusgasser.

En bæredygtig forretning

Siden virksomheden blev grundlagt i 2015, har vi hos Croisette haft en grundlæggende idé om at gøre tingene anderledes. Ikke kun via vores udbud af tjenesteydelser, men også ved at sætte et eksempel inden for bæredygtighed i vækst og ekspansion. Vi ønsker, at vores kerneværdier reflekteres i alt, hvad vi gør, ikke mindst i hvordan vi griber bæredygtighed an.

At blive klimaneutral kræver gennemgribende ændringer. Det er derfor, vi har fastlagt en handlingsplan for 2021 og frem, og hvordan vi vil nå derhen, skridt for skridt. I processen tog vi også en beslutning om at kompensere vores samlede udledninger med 110 %. Vi har valgt at investere i projekter, der genererer ren og bæredygtig energi.

 

Som de første i ejendomssektoren bliver Croisette klimaneutrale og overkompenserer for sine udledninger

Namnlöst-1-Återställd

 

Jeg er overbevist om, at det er fremtiden og den åbenlyse vej frem. Som innovative rådgivere vedrørende fast ejendom føler vi en stor forpligtelse til at føre branchen i den rigtige retning. Valget om ikke kun at kompensere for vores udledninger, men også yderligere 10 % for historiske udledninger, falder os naturligt. Det er på tide, at alle virksomheder og ikke mindst virksomhederne i ejendomssektoren løfter blikket og begynder at tage ansvar for klimaspørgsmålet. Selvfølgelig er jeg glad for og stolt over, at vi har æren af at være de første, men det vigtigste for os i øjeblikket er, at det ikke varer så længe, inden certifikater på klimaneutralitet bliver standard for alle, der arbejder i ejendomssektoren.

Per Svensson, CEO og grundlægger, Croisette Real Estate Partner

 

Klimaneutral. Sådan fungerer det

1_klimat_v

Analyser dine udledninger

Første skridt er at finde ud af, hvor store udledninger vi som virksomhed er ansvarlige for. Udledningerne beregnes på grundlag af PAS 2060 og standarderne i GHG-protokollen (Greenhouse Gas Protocol). Resultatet opdeles derefter i tre dele. Område 1, 2 og 3. Dette betyder, at hele vores CO2-aftryk er medregnet. 

 

2_klimat

Fastlæggelse af mål og udarbejdelse af en handlingsplan

Når udledningerne er identificeret og analyseret, er det tid til at sætte specifikke mål for reduktion af udledninger og udarbejde en handlingsplan. Analysen viser, hvor de største udledninger findes. Derefter lægges der en plan for, hvad vi skal gøre for at reducere udledningerne. 

3_klimat

Vi medtager mindst 110 % af udledningerne

Vi tror på bæredygtighed og ren energi. Derfor kompenserer vi via projekter, som vi tror på vil have en langsigtet effekt på miljøet, både nationalt og internationalt.

Læs mere om projektet her

Vores

Klimapåvirkning

Vi har en relativt lille klimapåvirkning i dag. Det betyder ikke, at vi bare kan læne os tilbage og være selvtilfredse. Vi ønsker at tage ansvar for branchen, som tegner sig for en betydelig del af samfundets klimapåvirkning.

Størstedelen af vores CO2-aftryk stammer fra område 3, hvilket også er afspejlet i vores handlingsplan.

 

Område 1

Område 1 beskæftiger sig med direkte udledninger af drivhusgasser, dvs. de udledninger, som aktiviteten har direkte kontrol over. Det kan f.eks. omfatte udledninger fra køretøjer og maskiner, som virksomheden ejer eller lejer, eller dem, der stammer fra virksomhedens egne fabrikker eller bygninger.

 

Område 2

Område 2 inkluderer indirekte udledninger fra elektricitet, dvs. forbrug af elektricitet, fjernvarme og køling.

 

Område 3

Område 3 inkluderer indirekte udledning af drivhusgasser samt indkøbt energi, som sker uden for virksomhedens rammer. Eksempler på kategorier i område 3 inkluderer indkøbte varer og tjenesteydelser, affald fra driften, forretningsrejser, pendling, lejet udstyr osv.

Vi kan allesammen gøre det bedre

Vores handlingsplan

Gennem vores handlingsplan er vi dedikerede til at foretage signifikante ændringer i den måde, vi arbejder på. Det er noget, vi arbejder på på daglig basis med henblik på løbende at minimere vores CO2-aftryk. Det betyder f.eks., at vi har foretaget ændringer i vores politikker vedrørende forretningsrejser, valg af leverandører og brug af vedvarende elektricitetskilder på alle vores nye kontorer.

Vi vil fortsætte dette arbejde for at sikre, at vi altid foretager bæredygtige valg, hvad angår både miljøet og samfundet.

Læs mere i rapporten her.

Hållbarhet

Vi investerer i

Bæredygtig og ren energi.

Selvom vores miljøpåvirkning er relativt lille, er vi opmærksomme på, at det ikke er nok til at gøre en forskel. Derfor kompenserer vi for alle vores udledninger. Men vi har besluttet at gå et skridt videre og kompensere yderligere 10 % af vores udledninger via projekter, vi tror på. Hvis vi i fællesskab skal arbejde hen imod en mere bæredygtig verden, tror vi på, at bæredygtig energi er vigtigt. Derfor har vi valgt at kompensere via et projekt i Thailand, der gør lige præcis dét. 

Siam Solar-projektet spiller en vigtig rolle i Thailands overgang til ren energi. Projektet samler 10 solpanelfabrikker med avanceret, miljøvenlig teknologi med henblik på at generere ren og bæredygtig elektricitet. Ud over bæredygtig og ren elektricitet forbedrer projektet også lokal infrastruktur og skaber beskæftigelsesmuligheder for faglærte og ufaglærte arbejdere inden for produktion, montering og vedligeholdelse af udstyr.

Læs mere om projektet her.

Kontakt os!

Ved du allerede, hvad du leder efter? Har du brug for råd?
Udfyld formularen nedenfor, så kontakter vi dig!